Verslag 1e ronde Bob Hill Bokaal en Klassement

Verslag 1e ronde “Bob Hill Bokaal”

Op 26 maart jl.. was het weer zover, de 1e ronde van de “Bob Hill Bokaal” (voorheen de Wranghe Bokaal) zou gevist gaan worden en het mooie weer en de verse uitzet beloofde veel goeds.

Van de 12 ingeschreven deelnemers waren 2 afzeggingen (Gerrit en John zaten achter de Zeeforellen aan op Funen Denemarken)

Om 7:30 gestart met Chris en Hans om het parcours uit te zetten en omwille van de windrichting (tussen Noord –Oost en Zuid-Oost) het parcours in 2 delen gesplitst, 6 kantnummers aan de Noord-Oost kant en 6 stekken aan de zuidkant

Met name nieuwkomer Myron Molenaar werd van harte welkom geheten en om 9:00 uur werd in Versvliet de loting en briefing voltooid.

We zouden 4 manches van 1 uur gaan vissen met tussendoor een door Martine verzorgde lunch.

Om 10: 15 blies interim wedstrijdleider Hans Matthijsse de “wedstrijdhoorn” als start voor de 1e manche.

Tom Derybel haakte om 10:18 al zijn eerste vis, Hans Matthijsse was om 11:03 aan de beurt om een forel te drillen maar……. Daarna bleek het voor niemand meer mogelijk om vis in het landingsnet te krijgen!!

Na her en der wat aanbeten gemist te hebben was het Quincy die de 3e manche vis haakte en….. jammerlijk verspeelde !

Sjaak den Hartog haakte in de 4e en laatste manche een “aardsvader” met een geschatte lengte van ruim 60 cm, maar zoals reeds vermeld, ook deze heeft het schepnet nooit gezien!!

Op stek 6, rechts van het “Bellyboat haventje” stond al een hele dag een grote forel op een zeer luidruchtige en arrogant aanwezige manier te azen, iedereen op deze stek hadden hun pogingen gehad en tevergeefs echter Jan haakte ‘m uiteindelijk op een klein wit palmertje maar je raad het al….Los!!!

Ook Quincy haakte in de 4e manche wederom een mooie forel mar ook deze bleef niet aan de haak zodat we de match afsloten met 2 man het vis en een  schamel totaal van 2 forellen.

Het lekkere weer en de voortreffelijke lunch met dank aan Martine maakte natuurlijk veel goed

Uitslag van de eerste manche, Hans Matthijsse 1e, Tom Derybel 2e (voor de volledige tussenstand zie de website!)

DE prijsuitreiking van deze dag werd bijna traditioneel in  Versvliet gehouden en de door Megafish gesponsorde waardebonnen uitgereikt aan de winnaars. Traditioneel hebben we 3 waardebonnen maar we hadden maar 2 winnaars!!

 

Uiteindelijk was iedereen het er mee eens dat de 3e waardebon als “poedelprijs” voor de 2 geloste forellen naar Quincy Hoek ging en zo geschiedde!

De eerstvolgende wedstrijd is de avondwedstrijd op 2 juni as., en alles ligt nog open dus komt allen!!

 

 

Namens de wedstrijdleiding;

Jan Keur               Gerrit Werff

Klassement Bob Hill Bokaal 2017
punten tussenstand Punten minus totaal
ranking W1 W2 W3 Finale totaal slechtste res. aantal vis
Hans Matthijsse 1 1 1 1
Tom Derybel   2 2 2 1
Christof van den Berge 3 11 11
Jan Keur 3 11 11
Rob Huisman 3 11 11
Peter Lambrechts 3 11 11
Frank Forsey 3 11 11
Quincy Hoek 3 11 11
Sjaak den Hartog 3 11 11
Myron Molenaar 3 11 11
Gerrit Werff 4 100 100
John Vije 4 100 100
  0
2
1e match, 10 deelnemers, 8 blanks. Hans Matthijsse winnaar. Tom Derybel 2e, overige deelnemers allen 3e. 8+3 is 11 klassementspunten,
 voor iedereen zonder vis deze dag
Niet gevist + 100 punten