Wranghe Bokaal 2016

 

 

20 maart jl. de eerste “aftrap” met 10 deelnemers van de Wranghe Bokaal Competitie. Leuke bijkomstigheid was de onvoorziene publiciteit van Radio 2!!  Het programma “Vroege Vogels”, had “lucht” gekregen van onze wedstrijd en was met een live reporter present om verslag te doen voor radio 2.
Het was een taaie, 6 manches van een uur tellende wedstrijd, welke al om 8:30 van start ging. Martine zorgde als vanouds weer voor een voortreffelijke catering, maar de vangsten bleven uit. Uiteindelijk was het Bob Hill die als enige een forel wist te vangen en landen en daarmee was de dagwinst en de leiding van de competitie voor Bob, de overige 9 deelnemers helaas een vette BLANK!

 Op 3 juni jl. stond de avondwedstrijd op het programma. Altijd een extra dimensie om ’s avonds aan de Wranghe te vertoeven. Deze match zou een uitzondering op het reguliere programma zijn qua puntentelling en gevangen vis, namelijk alle vis zou tellen, baars en voorn 1 punt en forel 2 punten. Het werd een wedstrijd met spektakel, vooral door de op droge vliegen gevangen en helaas geloste forellen!!  Christof wist de match te winnen, Gerrit 2e en Rob Huisman die zich toelegde op het “baarspeuteren”, legde beslag op de 3e plaats. Van de 8 deelnemers lieten er 4 een blank noteren.
De vorige winnaar Bob Hill liet verstek gaan deze match, wij allen weten intussen helaas waarom……

De 3e match stond gepland in september, maar door het aanhoudende warme weer en inherent het warme Wranghe water, deze match uitgesteld naar 30 oktober jl. Het beloofde een mooie match te worden, het weer speelde haar mooie najaarsspel en de recentelijke uitzet van verse forel gaf de burger moed!  Van de 11 deelnemers wisten er 8 vis op de kaart te krijgen, dus 3 man zonder vis. Christof, die de 2e match op zijn naam wist te schrijven, ging ook dit keer met de 100% winst vandoor!!
Jan Keur liet de forellen nu wel aan de haak zitten en schoorde een mooie 2e plaats, en onze Belgische specialist Tom Derybel pakte de 3e plaats. Met alleen nog de 4e en finale match in het verschiet leek Chris nauwelijks te af te houden van prolongatie van de titel, echter “vissen is niet altijd vangen” en dat zou blijken!!

 Op 13 november stond de finale op het programma en de gemoederen bij de potentiele kampioenen waren gespannen. Welliswaar stond Chris fier aan de leiding, echter Tom en Gerrit hadden zich tot de tanden bewapend om het Chris zo lastig mogelijk te maken. Door alle verschuivingen in het programma, helaas redelijk wat afzeggingen en met 7 deelnemers aan de finale begonnen welke omwille van de kortere periode daglicht ingekort werd tot 4 manches. Het werd een zeer spannende match mede omdat de gedoodverfde kampioen Christof van den Berge, uiteindelijk zonder vangst de dag moest afsluiten, en zeer zuur is te melden dat Chris toch een forel haakte echter na het eindsignaal van de 4e en laatste manche. Wie haalde dan wel de “kolen uit het vuur” ??   Gerrit wist de dagwinst op te eisen, Tom de 2e plaats en Jan de 3e

In het eindklassement duikelde Chris door zijn scorekaart blanco te laten naar de 3e plaats , Tom met zijn 2e plaats in de finale nestelde zich op een eveneens 2e plaats in het eindklassement en De dagwinnaar Gerrit, legde ook maar meteen beslag op het kampioenschap!!    Zinderende finale met verspeelde vis en laat gevangen vis die zoals het regelement zegt altijd de doorslag geeft bij gelijke uitslagen

 In 2017 gaan we weer vol goede moed van start met de alweer 3e editie van deze competitie echter zal de naan “Wranghe Bokaal” vanaf dan anders genoemd gaan worden.  Ter ere en in nagedachtenis van ons helaas en recentelijk overleden lid en medestrijder om de Wranghe Bokaal,  Bob Hill, zal vanaf nu deze competitie de “Bob Hill Bokaal gaan heten.

 Dus allen van harte welkom om mee te dingen in 2017 om de felbegeerde “Bob Hill Bokaal” en vervolgens zal het logo van de komende wedstrijden er als volgt uitzien;

Vliegviscompetitie 2017  ZVV Lure and Emerger om De “Bob Hill Bokaal”

Willen jullie meedoen aan deze competitie???

Het verzoek tot inschrijven, de wedstrijd data en regelement, zullen jullie binnenkort via de e mail wel zien verschijnen!!

Namens de wedstrijd commissie

 

Jan Keur                                                                                                         Gerrit Werff