Wedstrijdteam

Wedstrijd perikelen Team Lure and Emerger 2016

 

Op zondag 17 april jl. was het weer zover, de wedstrijden voor het NK vliegvissen gingen weer van start, en de eerste match werd gevist op forellenplas “de Kool” te Heelweg.
De Kool, doorgaans een taai wedstrijdwater te noemen, gaf nu ook weer haar geheimen lastig prijs.  De beheerder van de Kool had daags voor de match nog een behoorlijk
aantal kleinere forellen uitgezet, dus de verwachtingen waren toch hoog.
Na de gebruikelijke loting om 7:00 uur met daarna de briefing, konden we eindelijk los. John Vije, Ger Nuijten en Jan Keur gingen individueel en als team de strijd aan met de
rest van het deelnemersveld, Gerrit Werff was door een ophanden zijnde Denemarken trip niet aanwezig deze dag.
Door de dag heen bleek het vangen van de duidelijk aanwezige forellen toch weer lastig en dat kennen we van de Kool.  Uiteindelijk wist Ger er 3 te vangen, John en Jan bleven de hele dag zonder vis op de kaart, met als erg zure ervaring voor Jan want die haakte er 10 (!!!), loste er 8 (!!!) en 2 vals gehaakt (!!!!) Ger was als enige van het team met een uitslag, Peter Elberse won de match met 10 forellen (waarvan 8 st in de 3e manche!) de 3 vissen van Ger bleken goed voor een 16e plaats in een deelnemersveld van een 42 vissers

De teamuitslag laat zich raden……

 

Op zondag 22 mei jl. waren we aan de beurt voor de 2e match op de roemruchte “Ronde Bleek” te Sterksel. Een vaste stek voor de “bellyboat” wedstrijd, en het Team Lure and Emerger was op volle “Oorlogsterkte” (Gerrit, Ger, John en Jan) en tot de “tanden” gewapend!!
Er zouden aanvankelijk 6 manches van 1 uur worden gevist, maar vanwege de onweersdreiging in de namiddag, werden de manches ingekort tot 45 minuten om zodoende eerder klaar te kunnen zijn voor dat het onweer zou losbarsten Aanvankelijk leek het goed weer te zijn en blijven echter met wat buitjes in de ochtend, was het in de middag constant regen.De vangsten waren wisselend door de hele dag heen en William de Jong wist er uiteindelijk 8 te landen en daarmee de winst op te eisen. Ons Team??  Voor Jan een zwarte dag in zijn wedstrijd carriere daar hij geen enkele vis wist te vangen en zelfs nagenoeg geen aanbeet wist te krijgen ondanks alles dat Jan alles “uit de kast” haalde wat betreft de vliegvis “truukendoos”.Gelukkig deden de overige teamleden het uitermate goed, Gerrit wist met 3 vissen een 14e plek te bemachtigen, John pakte met 4 vissen de 9e plek, en Ger wist zijn 5e vis als laatste te vangen en daarmee de 2e plaats op te eisen!!
Chapeau voor Ger, John en Gerrit, en niet minder belangrijk, de 2e plaats voor Team Lure and Emerger in de teamuitslag op de Ronde Bleek.


Op naar de 3
e match, 03-07-16 op witvis nabij Hoorn.De 3e match was een witviswedstrijd in het Markermeer nabij Schellinkhout (Hoorn) en zondag 3 juni mochten Ger, John, Gerrit en Jan weer aan de bak.De harde wind recht op de kant beloofde een taaie wedstrijddag te worden op het doorgaans rustige en heldere wedstrijdwater met normailter behoorlijk goede vangkansen. Handy Fish uit Heiloo (Bert Schouten) was sponsor  van deze wedstrijd. Taai, dat was het en met voor ieder L&E teamlid een handjevol vis(jes) hadden we geen uitslag om over naar huis te schrijven.
Door de eerder goede behaalde resultaten van Ger, John en Gerrit kwam de eindronde voor deze mannen niet in gevaar, voor Jan, die al 2 blanks op zijn conto had staan was dit welliswaar de eerste match met vis op de kaart, maar de uitslag was niet van dien aard dat deze hoopvol voor alsnog een plaats in de finale kon bewerkstelligen.

 

Op naar Heusden na de zomer vakantie!! 

Op zondag 25 september stond de 4e en laatste voorronde op het programma. Eveneens een witvis match in de maas, welke werd gesponsored door Fauna Hengelsport
Deze stek, zo bleek ook uit de voorvis sessies, zat “tjokvol” met vis, echter hoofdzakelijk grondels en ander klein spul.
Peuterwerk met licht materiaal dus!!!
DE winnaar van de dag was “Good Old’ Ton van Gelder die na weken van voorvissen en dus het parcours op zijn duimpje kende, een slordige 104 vissen op zijn scorekaart wist te krijgen.Jan Kwisthout uit Roosendaal haalde de 100 st. net niet en eiste met 99 st de 2e plek op.

 En het L&E team dan??
Ger Nuijten behaalde een mooie 11e plaats met een kleine 60 st, Jan 21e met 38 st, John met 16 st en Gerrit met 23 st. hadden gek genoeg te weinig vis  gevangen en vergooiden helaas hun finale plaats op dit parcours!  Alleen Ger had met een prachtige 10e plek in het algemeen klassement recht op een finale plek, welke op 16-10-16 werd gevist op de “dode Maas” bij Rossum. Peter Elberse werd daar Nederlands Kampioen, en Ger Nuijten kon zijn positie handhaven en gaat als 10e naar het EK in Portugal 2017!!

 Voor het NK 2017 zijn de data reeds bekent en we gaan er weer voor echter momenteel maar met 3 teamleden want Ger heeft andere wedstrijdplannen met zijn andere clun “Daddy Longleggs”

Wij bedanken Ger voor zijn deelname en feliciteren hem met de mooie uitslag NK 2016 en wensen Ger veel succes op het EK in Potrugal 2017

Jan Keur.