Verslag 1e wedstrijd wedstrijdteam Baggelhuizen

Verslag 1e match NK vliegvissen

Baggelhuizen-Assen 09-04-17

Op 9 april 2017 was het weer zover, de eerste ronde NK vliegvissen en de forellenplas “Baggelhuizen” van de NNVV was het decor.Het Lure and Emerger- Megafish team bestaande uit Gerrit Werff, John Vije en Jan keur maakten deel uit van het 44 koppig deelnemersveld. Met schitterende omstandigheden en 20ºC was het een uitgelezen dag vissen.
Na loting en brieffing  ging de eerste manche om 8:30 van start. Er waren 15 stekken uitgezet waar per manche 3 vissers in een roulatiesysteem hun kunstje moesten doen, en over de hele dag waren er 5 manches gepland, 3 voor en 2 na de pauze.
Jan pakte in de eerste manche 2 vissen, de eerste 56,4 cm!! Belangrijk want om een verschil te creeren bij gelijk aantal vissen werd de eerste (en voor de zekerheid ook de 2e) vis gemeten.  Een goed begin!! Ook de 2e manche was Jan succesvol en hakkte en landde de 3e vis.Tijdens de pauze kwam het L&E team bij elkaar en werd de tussenstand besproken, Jan 3, Gerrit 1 en John nog geen vis maar met 2 manches te gaan zou dit vast nog goed komen.

Na de pauze met goede moed verder en de 4e manche bracht voor Jan de 4e vis op de kaart, en in het begin van de 5e manche haakte Jan zijn 5e vis en stevende af op een zeer acceptabel eindresultaat!!Gerrit bleef steken op 1 en John had intussen ook vis op de kaart, maar er waren gaandeweg de 5e en laatste manche al vissers met 6 st!!!.Het 2e en voor Jan laatste deel van de 5e manche werd een zeer spannende, her en der waren er vissers met 6 st en een 6e vis voor Jan zou een erg mooi resultaat in de eindranking opleveren. En… 1 minuut voor het eind van de 5e manche, haakte Jan zijn 6e vis!!! Het eindsignaal klont terwijl jan nog aan het drillen was, reglementair geen probleem echter de laatste visser van het 3 koppig groepje moest de stek nog bezetten en Jan maakte, nog steeds de 6e vis drillend,  plaats voor deze visser.

Achteruit wadend, plaats makend voor de collega visser, bleek net ff te veel druk te geven op de gehaakte vis en 1 meter voor het schepnet schoot deze los!!.Uiteindelijk bleek deze 6e vis goed geweest te zijn voor de eindoverwinning, de uiteindelijke winnaar Harry Meusen van Sint Petrus, had 6 vissen met als grootste vis 56 cm!!

Gerrit en John bleven helaas op 1 vis steken en haalden resp. de 313 en 38e plaats, de 5 vissen van Jan waren toch nog goed voor een mooie 6e plaats echter had er meer in gezeten!!  Voor de volledige uitslag individueel en teamd, en voor het VNV verslag in woord en beeld,

Check

http://www.vnv.nu/index1.php?id=2&cat=48d24b4b05aa0&page_id=58ebcc6cde26c

 

De 6e plaats voor Jan, naast sponsor en medevisser Richard Prick van Wely van Rich Flyfishing, en wedstrijdleider Ton Fokker. Al met al een mooie dag voor alle deelnemers mede door het schitterende weer en de goed gevulde forellenplas Baggelhuizen alwaar men een paar weken voorafgaand aan deze match een slordige 1500 kg forel aan had toegevoegd!! Op 11 juni as mogen we weer ten strijde op eveneens een forellennplas, namelijk de Kool te Heelweg.

Uiteraard volgt hierover wederom een verslag!

Namens het Team Lure and Emerger-Megafish,

Gerrit Werff, John Vije en Jan Keur